Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


De motor van mijn auto is op de snelweg uitgevallen. Auto ging steeds langzamer rijden en hierdoor is iemand achterop mij gebotst.
Wie is schuldig?

Degene die achterop een voertuig botst wordt in beginsel aansprakelijk gehouden voor de door de botsing veroorzaakte schade.

Op deze bestuurder drukt het vermoeden dat hij zich niet heeft gedragen zoals van een normaal voorzichtig en oplettend bestuurder onder deze omstandigheden had mogen worden verwacht.

Beoordeel dit antwoord:

Mijn collega mr Korving heeft gelijk maar er is sprake van een vermoeden. Als u ten gevolge van het uitvallen van de moter plotseling zachter gaat rijden dan bestaat er toch een kans dat u toch als veroorzaker wordt aangewezen. Het plotseling vaart minderen op een autosnelweg kan namelijk gezien als gevaarzetting.
Een vraag die bij mij opkomen is wat u heeft gedaan toen de motor uitviel. Ben u naar de vluchtstrook gegaan heeft u de alarmlichten aangezet etc. Als u er alles aan heeft gedaan om de auto zo veilig mogelijk en snel mogelijk stil te zetten dan kan u niets verweten worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag