Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 14 december een product bestelt bij een webshop met een kortingscode van 50%. Deze kortingscode heb ik op een aanbiedingssite gevonden en had verwacht op de site dat het om een kerstactie ging. Op de site staat ook groot vermeld dat er een kerstactie is. Het oorspronkelijke bedrag is 350 euro, waarna er door de kortingscode dus 175 euro vanaf gaat.
+ verzendkosten komt het neer op een bedrag van 205 euro.

Gelijk na het bestellen een bestelbevestiging gekregen, een uur later een "bindende opdrachtbevestiging " zoals vermeld in de e mail.
En op 16 december heb ik het product mogen ontvangen waarna ik het in gebruik heb genomen.

Later op de dag (16 december) kreeg ik een email van het bedrijf dat teruggezonden moet worden omdat de koop onrechtmatig was. en de koop eenzijdig wordt ontbonden.
De kortingscode mocht nooit openbaar worden gemaakt. Wat ik niet kon weten.

Ben ik nu verplicht om het product terug te sturen?

Met vriendelijke groet,

Nee hoor, er is een geldige koop tot stand gekomen. De verkoper zal de schade moeten verhalen op de partij die de kortingscode al dan niet rechtmatig openbaar maakte.

Ik raad u aan om de verkoper een aangetekende brief met ontvangstbevestiging te sturen waarin u stelt dat er een geldige overeenkomst tot koop is tot stand gekomen.

U betwist daarom de rechtsgeldigheid van de ontbinding van deze overeenkomst tot koop buiten rechte door het bedrijf. De dwaling van de verkoper, door het gebruik van de kortingscode, kan u immers niet worden tegengeworpen. De vergissing komt voor rekening van de verkoper. U zult het product dan ook niet retourneren.

De verkoper zal nu naar de rechter moeten. Ik betwijfel dat zij dit zullen doen.




.

Beoordeel dit antwoord:

Nee hoor; u hebt te goeder trouw het aanbod aanvaard en daarmee is een geldige overeenkomst tot stand gekomen die onder de gegeven omstandigheden niet ontbonden kan worden noch is deze vernietigbaar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag