Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik ben in een letselzaak verwikkeld. 3 jaar geleden heb ik een auto-ongeluk gehad waardoor ik sindsdien whiplashklachten heb.

Ik ben naar een onafhankelijk specialist geweest die een rapportage schrijft dat naar de wederpartij gaat als ik het goedkeur. Ik heb de keuze om het te blokkeren. Echter, is het blokkeren van dit rapport niet in mijn voordeel zoals u weet.

Maar er staan behoorlijk veel slordigheidsfouten in. Een voorbeeld hiervan is: de pijnintensiteit bedraagt bij mij een 8 op een schaal van 0 tot 10. In het rapport heeft de specialist over een 8 op een schaal van 0 tot 100 (typefout van hem). Zo staan er nog meer van zulke enorme fouten die voor mij erg nadelig gaan uitpakken.

Wat adviseert u mij. Moet ik het rapport blokkeren ja of nee. En wat kan ik verder doen? Een tweede onafhankelijke specialist vragen?

Geachte vragensteller,

Ik begrijp dat er veel fouten in het rapport zitten. Als dit typefouten zijn, dan is het uiteraard mogelijk om deze typefouten te laten aanpassen, daar hoeft u uw blokkeringsrecht niet voor te gebruiken. Wellicht dat u hierover rechtstreeks contact kunt opnemen met de arts.

Alleen als er grove fouten in het rapport staan, waarvan u niet wilt dat de tegenpartij die zien, alleen dan is het blokkeren van het rapport aan de orde. Dit is een zwaar middel, die nadelig voor uw zaak kan uitpakken.

Als u een belangenbehartiger heeft, dan raad ik u aan om direct contact op te nemen met uw belangenbehartiger. U kunt uw zorgen met hem bespreken. Heeft u geen belangenbehartiger? Dan adviseer ik u met klem om alsnog een letselschadespecialist in te schakelen. Een letselschadespecialist beschikt over een medisch adviseur, welke het rapport inhoudelijk kan beoordelen en hier commentaar op kan leveren.

Als aansprakelijkheid is erkend, dan worden de kosten van een belangenbehartiger door de tegenpartij betaald. U kost het niets.

Mocht u dat wensen, dan kan ik u verder helpen. In dat geval kunt u via deze website direct contact met mij opnemen. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is bij mij altijd kosteloos.

Veel sterkte!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord.
Ik zal er even over nadenken. Mijn huidige advocaat ben ik eerlijk gezegd niet echt over te spreken dus het zou op zich een goede beslissing kunnen zijn.

Wel heb ik nog een vraag. Wie is degene die een onafhankelijke medisch specialist kiest? Normaal gesproken doet de rechter dat toch. Maar als er nog geen rechter aan te pas is gekomen, wie doet dat dan. Het enige wat mij werd verteld was: op die datum om zo laat moet je daar naartoe. En de specialist is naar onze ervaring een goede.

Is op deze wijze de onafhankelijkheid wel gewaarborgd ?


Geachte vragensteller,

De specialist wordt normaliter bepaald door de beide medisch adviseurs; de medisch adviseur van uw advocaat en de medisch adviseur van de tegenpartij. Over het algemeen is hiermee de onafhankelijkheid gewaarborgd.
Daarbij geldt dat als er een rechter aan te pas komt en beide partijen zijn het eens over de specialist, dat de rechter die specialist dan ook aanwijst als deskundige.

Het staat u altijd vrij om van belangenbehartiger te wisselen. Ook dit is in principe kosteloos. Mocht u dit wensen, dan hoor ik dat graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag