Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Een vriend van mij is begin dit jaar veroordeeld voor handtastelijkheden bij kinderen. Zijn straf bestond uit 100 dagen gevangenisstraf en 2 jaar voorwaardelijk.

Nu is bekend geworden dat hij destijds ook zijn dochter ernstig seksueel heeft misbruikt. Dit is nog niet verjaard: zijn dochter is nu 19 jaar.

Stel zij gaat aangifte doen. Wordt hij dan meteen gearresteerd en wat gebeurt er met die voorwaardelijke gevangenisstraf?

MaR

Er is een kans dar de verdachte na de aangifte in voorarrest komt, gelet op de toch zeer ernstige beschuldiging. Dat hangt af van hoe de OvJ de zaak beoordeeld. Problematisch is in dit soort zaken om voor de hand liggende redenen altijd het bewijs. Bovendien zijn in het verleden aangiftes gedaan van vergelijkbare feiten die achteraf onjuist bleken te zijn.

De voorwaardelijkheid is vooral bedoeld om herhaling van het strafbare gedrag te voorkomen, het gaat dan om herhaling van hetzelfde - soort - misdrijf. Als het misdrijf waarvoor nu aangifte wordt gedaan , rechter plaats vond voor de datum van het misdrijf waarvoor de verdachte voorwaardelijk is veroordeeld, wordt de gevangenisstraf waarschijnlijk niet ten uitvoer gelegd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag