Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste mevrouw/heer,

Mijn vraag is: Mijn werkgever heeft aangegeven dat mijn baan op de tocht staat. En dat ik waarschijnlijk in dit jaar ontslagen word, vanwege de financiële situatie.

Wat als ik nu in mei 2015 ontslagen word, ik werk dit jaar 10 jaar bij het bedrijf. Mijn opzegtermijn zou dan 3 maanden zijn. Krijg ik dan geen probleem met de nieuwe ontslagregeling van juli 2015?
Ze hebben al aangegeven dat ik weg moet, is het voor mijn financiële situatie niet beter om voor juli ontslagen te worden?
Hoe kan je dat dan regelen, zodat ik wel in aanmerking kom voor een WW uitkering? En voldoe aan de eisen die gesteld worden?

Vanaf 1 juli 2015 zal het ontslagrecht inderdaad veranderen. Wat voor u gunstig is hangt onder andere af van de redenen van ontslag. Nu is het nog zo dat een werkgever die vanwege financiële redenen ontslag aanvraagt niet altijd een vergoeding verschuldigd is, per 1 juli zal die vergoeding wel altijd verschuldigd zijn. De transitievergoeding die vanaf 1 juli geldt, bedraagt voor de eerste 10 jaar 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. De kantonrechtersformule bedraagt globaal gezien 1 maandsalaris per gewerkt dienstjaar maar kan naar beneden bijgesteld worden met de correctiefactor (bij verwijtbaarheid werkgever of bedrijfseconomische omstandigheden) en wordt dus niet in alle gevallen uitgekeerd. Zullen er meerdere ontslagen vallen? Vaak wordt dan een sociaal plan opgesteld waarin onder andere een vertrekregeling wordt overeengekomen. Wat voor u gunstiger is, is dus zonder nadere informatie nog moeilijk te zeggen. Als de werkgever u een vaststellingsovereenkomst aanbiedt behoudt u het recht op WW zolang uit de overeenkomst blijkt dat het initiatief tot beëindiging van het dienstverband bij de werkgever ligt, u geen verwijt treft en er geen dringende redenen zijn voor ontslag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag