Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een contract voor 3 maanden deze ging in op 27 oktober 2014 en loopt af op 26 januari 2015. In het contract staat dat uiterlijk 1 maand voor 26 januari 2015 werkgever werknemer schriftelijk over het al dan niet voortzetten van het dienstverband. Tot op heden nog niets vernomen en vandaag (26 januari) ook gewoon weer aan het werk gegaan. Wel aan me chef aangegeven dat mijn contract afloopt hij verwees mij door naar de baas deze heb ik een email gestuurd maar nog geen reactie.

Wat kan ik doen mochten ze niet van plan zijn met me door te gaan?

Als ik het goed begrijp dan is vandaag de laatste dag van het contract. Als u morgen werkt en u heeft niets gehoord dan wordt de arbeidsovereenkomst stilzwijgend voortgezet onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde periode.
Als ze niet van plan zijn om door te gaan dan zou ik u adviseren te wijzen op de voorwaarde dat schriftelijk een maand van te voren had moeten worden aangegeven of de overeenkomst wordt voortgezet. Nu ze dat niet hebben gedaan kunt u aansluiting zoeken bij de nieuwe wetgeving en dan een maandsalaris als boete vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag