Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag, ik heb ongeveer een jaar geleden, over verschillende maanden verspreid, een vriend van mij geld geleend. Het gaat om een redelijk hoog bedrag, dit is echter via de sms gegaan en de betalingen contant. Hierin wordt wel gesproken van een lening, kan ik deze sms'jes gebruiken om mijn geld terug te krijgen? Hij is namelijk al een jaar van plan mij"zo snel mogelijk" terug te betalen maar heb er nog niks van gezien....

Ja dat is mogelijk en kunt u als bewijs aanvoeren. Ik raad u aan hem schriftelijk te sommeren om binnen een redelijke termijn de lening terug te betalen, waarbij u rechtsmaatregelen tegen hem zult nemen onder aanzegging van berekening van wettelijke rente.

Mocht u er niet uitkomen dan kunt u rechtstreeks en kosteloos contact met mij opnemen voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

bedankt voor uw reactie, ik heb het voorbeeld gebruikt uit jullie documenten, nu is alleen mijn vraag, ik heb geen email adres, maakt dat iets uit? en daarnaast, stel hij betaald niet, wat erg waarschijnlijk is, wat kan ik dan doen?


Dat maakt niets uit. Het beste is de brief aangetekend te versturen zodat u zeker weet dat deze aankomt.
Wanneer hij niet betaalt dan zijn er verschillende mogelijkheden, allereerst via incasso proberen de schuld te innen. Hier kan ik u mee helpen op basis van 'no cure no pay'. Ik heb ervaring met incassozaken.
Mocht dit vervolgens niet helpen dan is een gerechtelijke procedure mogelijk.

Neemt u indien gewenst gerust rechtstreeks en kosteloos contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag