Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vanmorgen auto ongeval gehad waarbij er een vrachtwagen achter in de auto is gereden. Situatie: er reed een hoge vrachtwagen voor mij, deze naderde de stoplichten. Omdat deze zo hoog was ik de stoplichten nog niet zien. Ik minderde vaart om zodra de vrachtwagen door het licht was gereden te zien of ik er ook nog door kon. In mijn optiek leek het licht op oranje te springen en wilde ik remmen om te stoppen, echter reed de vrachtwagen toen mijn achterkant aan. Achteraf bleek dat de stoplichten buiten werking waren en deze dus op oranje aan het knipperen waren. Dit had ik niet gezien door laagstaande zon. De politie en de ambulance is gekomen en ik ben voor onderzoeken mee genomen naar het ziekenhuis. Hier bleek gelukkig geen ernstige schade en inmiddels ben ik weer thuis. Wie heeft er schuld?

Ik begrijp dat u letsel heeft opgelopen. Ik wil u daarom veel sterkte en beterschap toewensen!

In het verkeersrecht is het voertuig dat achterop rijdt in principe aansprakelijk, tenzij u zonder verkeersnoodzaak plotseling stopte. Ik betwijfel of van dit laatste sprake is. Immers, u kwam bij een kruispunt aan. Daar moet altijd voorzichtigheid worden betracht. De vrachtwagen die achterop u reed had hier rekening mee moeten houden. Ik ga er daarom vanuit dat u niet aansprakelijk bent en dat de vrachtwagen uw schade zal moeten vergoeden.

Verder wil ik u er op wijzen dat het inschakelen van een letselschadespecialst raadzaam is. Deze kan de aansprakelijkheid nader beoordelen, uw schade in kaart brengen en namens u onderhandelen. De kosten van een letselschadespecialist worden vergoed door de aansprakelijke partij. In de meeste gevallen is deze juridische hulp dus kosteloos.

Mocht u dat wensen, dan help ik u graag verder. U kunt dan direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gelukkig lijken de gevolgen voor u mee te vallen. Dat neemt niet weg dat ik u adviseer goed op de eventuele gezondheidsklachten te letten. Gaat u bij aanhoudende klachten vooral naar uw huisarts. In ieder geval van harte beterschap!

Ten aanzien van de schuldvraag sluit ik mij aan bij mijn collega. U remde in ieder geval met een verkees noodzaak. U kon namelijk de kruising niet goed overzien. De chauffeur van de vrachtwagen had afstand moeten houden. Dat heeft hij onvoldoende gedaan.

Mocht u hulp nodig hebben bij het regelen van de schade, neemt u dan gerust contact met mij op.

Voor nu beterschap.

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit mij bij mijn beide voorgangers aan. Mocht het letsel nu echt meevallen hou er dan wel rekening mee dat het ambulancevervoer ten laste gaat van uw eigen risico bij de zorgverzekeraar. Het eigen risico bedraagt €375 euro. Heeft u nog niets van het eigen risico verbruikt dan is dit toch wel een fors bedrag dat voor uw eigen rekening komt. Mocht u willen overleggen over wat in uw situatie de beste optie is dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij werken gegarandeerd kostenloos.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag