Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Betalen bij aflevering of oplevering. Ik heb bij Grando een badkamer gekocht inclusief inbouwen. Ik dacht te moeten betalen na montage (contract is incl montage) maar had voor het tekenen niet de CBW voorwaarden goed doorgenomen en nu nu blijk ik het gehele bedrag vooraf te moeten betalen.. Kortom ik ben aan de goden overgeleverd en mag gaan hopen dat de Grando aannemer de klus afmaakt. Maak ik nog enige kans om dit te herstellen?

Er mag op grond van de wet maximaal 50 % worden gevraagd als aanbetaling. Als de CBW voorwaarden van toepassing zijn is de aanbetaling maximaal 25 %. Dus volgens mij bent u niet aan de goden overgeleverd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank! Ik moet nog iets nuanceren; Ik moet bij afleveren betalen (= spullen los in bij mij in de hal) 3 dagen later gaat de aannemer inbouwen. Dus Grando wil dat ik alles heb betaald voordat ze 1,5 week bezig zijn met verbouwen. De prijs van de spullen is net 50% ongeveer. Ik betaal dus het hele inbouwproces vooraf op het moment dat ik de spullen los krijg.


Voor het inbouwen van de spullen is helaas geen wettelijke regeling. Dus Grando mag volledige vooruitbetaling vragen voordat ze gaan inbouwen. Als u dat niet wilt of niet vertrouwt dan adviseer ik u met Grando contact op te nemen en af te spreken hoe u dit kunt oplossen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag