Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag een verhuurder (particulier) zomaar zonder toestemming de woning betreden en mag hij van het verhuurde sleutels in zijn bezit hebben?

Een verhuurder mag niet zonder toestemming en bijzijn van de huurder de woning betreden. De woonruimte is een beschermde omgeving en de huurder maakt zich dan ook strafbaar aan een misdrijf. Namelijk huisvrede breuk en hiervan kan aangifte gedaan worden bij de politie. Indien de verhuurder uw woning wil betreden in verband met een inspectie dient hij u hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen en een afspraak met u te maken. Mocht u verdere hulp en of advies willen dan mag u altijd contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,

Ik ontving namelijk van de pas aangestelde beheerder een e-mail met daarin o.a. de volgende tekst: "Indien ik vóór volgende week woensdag niks van u vernomen heb zie ik mij genoodzaakt om via de verhuurder een sleutel te regelen en de woning met hem/haar te komen bekijken.
Uiteraard wil ik graag een goede frisse start met u maken en niet alleen de woning komen bekijken maar ook even kennis met u en uw gezin komen maken."

Op de eerste plaats verbaasd het mij dat de verhuurder nog sleutels van het pand in zijn bezit heeft want bij de sleuteloverdracht heeft hij gezegd dat de sleutels (2 paar) die wij ontvingen de enige waren. Op de tweede plaats komt de opmerking "maar ook even kennis met u en uw gezin komen maken" wel erg bedreigend over.

Als laatste wil ik opmerken dat de verhuurder het afgelopen jaar regelmatig in het verhuurde is geweest, hij weet dus precies in welke staat/conditie het huis is en dus zie ik dit (woning op bezoeken door nieuw aangestelde beheerder) als pure pesterij omdat hij zijn zin niet krijgt in een bepaald conflict.


HIj mag de woning niet betreden zonder uw toestemming ook al zou hij een extra sleutel hebben voor calamiteiten. Aangifte tegen meneer is mogelijk aangezien hij zich strafbaar heeft gemaakt aan een misdrijf. Indien u hier eventueel hulp bij zou willen dan mag u altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag