Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


3 maanden geleden heb ik een huis gekocht. Binnen een week hebben wij een lekkage gemeld. Verborgen gebrek. De verkopers hebben hun verzekeringen ingeschakeld die ons vermoeden bevestigden. Wij hebben de badkamer vanaf dag 1 dus niet gebruikt. Het bleek een kapotte waterleiding te zijn in de badkamer waardoor er vocht in de zandcementvloer zit in zowel de naastliggende keuken als de woonkamer. Inmiddels is de badkamer eruit geweest, de waterleiding hersteld en de badkamer weer opgebouwd en bruikbaar. (2 maanden na aankoop). In die tijd moesten we elders douchen en extra kosten maken mbt de brandstof. Momenteel staat er nog een bouwdroger waardoor wij dus de keuken nog steeds niet kunnen gebruiken. Deze is te nat. Voor de woonkamer geldt hetzelfde. Er kan nog geen laminaat gelegd worden en we leven dus nog steeds op de slaapkamer en eten magnetronmaaltijden. Kunnen we hier nog wat mee met betrekking tot de gemaakte extra kosten en het woongenot wat er dus nog steeds niet is?

Het hang sterk af van de vraag of de vorige eigenaar bekend was met dit probleem. Is de waterleiding kapot gegaan voor of nadat u de woning hebt betrokken. Hebt u een aankoopkeuring laten doen?
Dit alles heeft te maken met de mededelingslicht van de verkoper en uw eigen onderzoeksplicht. Ik zou meer feiten moeten vernemen van u m hier een naukeuriger advies/oordeel over te kunnen geven .Desgewenst mag u mij hierover rechtstreeks benaderen en kunnen we dit bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De vorige eigenaren wisten dit niet en wij hebben geen keuring laten verrichten. Wel een taxatie. Wel hebben we een opmerking gemaakt over de vochtlucht, en kromme laminaatvloer in de woonkamer aangrensend aan de badkamer en over de laminaatvloer aangrensend aan de keuken. Het excuus was een overstroomde wasmachine en een fout aangesloten vaatwasser. Op ons verzoek is het laminaat voor de verkoop verwijderd en de groene platen ook. Deze waren volgens de verkopers nat en beschimmeld en waren de oorzaak van de geur. De streep die in de keuken zichtbaar was is niet gemeld en ook de vochtplekken in de zandcement vloer niet. Tijdens de inspectieronde hebben we daar niet op gelet. Ook de verkoopmakelaar heeft er verder geen opmerkingen over gemaakt.


dit lijkt zo sterk op bewuste verzwijging dat u goede kans hebt de verkoper aansprakelijk te stellen. Indien u dat wenst kan ik u nader adviseren en bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag