Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Wij hebben begin dit jaar een woning gekocht. Binnen twee weken begonnen de problemen al. De riolering borrelde en de afvoer liep niet meer weg. Wij hebben een inspectie laten doen en er bleek een in werking zijnde beerput in de tuin de liggen met alle bijkomende problemen, namelijk vervuilde leidingen en een ernstig verstoorde afvoer. Tevens bleek na inspectie door de loodgieter dat de afvoer van boven naar beneden niet volgens de richtlijnen was gemonteerd. Hiervan hebben wij een rapport.
De koper heeft dit zelf gemonteerd en dit staat ook zwart op wit.

De verkoper heeft verklaard in het koopcontract dat er géén beerput/sceptictank aanwezig is. Wel is er een clausule dat de verkoper niet instaat voor de voor hem onbekende gebreken.

De verkoper claimt nu dat hij niet wist dat er een beerput aanwezig was en dat hij geen rioleringsproblemen had.

We hebben via de makelaar geprobeerd om tot een overeenkomst te komen, maar daar wil hij niets van weten.

Wij hebben nu de beerput laten dempen en opnieuw laten aansluiten op de hoofdbuis, maar nog steeds niet van de problemen af.

Maken wij kans als wij dit aanvechten?

Alvast bedankt

Ja dat denk ik zeker. Het is zo onwaarschijnlijk dat de verkoper dit niet heeft geweten dat hij aansprakelijk is. Of het nu een bekend of een onbekend gebrek is geweest. Ik zou de koopovereenkomst moeten lezen om nog beter te kunnen beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u eerst uw rechtspositie ten opzichte van de verkoper te laten beoordelen aan de hand van primair de inhoud van de koopovereenkomst. Uw jurist/advocaat kan daarna aangeven of het mogelijk/zinvol is om de verkoper aansprakelijk te stellen. Overigens kan een verkoper sowieso geen aansprakelijkheid uitsluiten, als het gaat om ernstige gebreken die aan een normaal gebruik van de woning in de weg staan. Dit lijkt in uw geval aan de orde te zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag