Stel vraag

Particulier


goeden dag

ik heb een tegel zetter die tegelwerk heeft verricht in het zwembad ,hier heeft hij mozaiek geplakt maar helaas op de verkeerde manier en dit geeft hij nu toe
nu moet alles er uit helaas en weer overnieuw ,hij heeft daar de verzekering voor aangesproken aansprakelijkheid voor bedrijven echter geeft die nu aan opeens dat het toch niet er ondervalt ???
kunt u me hier in adviseren
ik heb de stukken van de verzekering mogen ontvangen van ASR en zeggen dat

de aansprakelijksheidsverzekering berdijven dekt geen schade aan het door verzekerder (op) geleverd werk.
Ook de schade en kosten voor het hestellen of verbeteren of opnieuw uitvoeren van de werkzaamheden zijn niet verzekerd .meer hierover leest u in de polisvoorwaarde ASR AVB onder het kopje (op) geleverde zaken

kan dat ???
het is nog niet een opgeleverd voor het voegen kwam alles al los

graag hoor ik van u wat ik kan doen en of de verzekering dit wel hoort te vergoeden

Nee dit valt niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. De tegelzetter moet zelf de kosten van herstel of vervangen van de tegels betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Dat is duidelijk een wanprestatie en gelukkig ook toegegeven door de aannemer , tegelzetter. U dient nu een ander nog schriftelijk en aangetekend te bevestigen en hem in gebreke te stellen en aansprakelijk voor de gevolgschade. U kunt hem de kans geven zijn fout te herstellen op zijn kosten binnen een redelijke termijn , daarna ontstaat er verzuim. Of hij wel of niet is verzekerd is niet uw probleem maar de zijne. Hij dient zijn fouten te herstellen op zijn kosten en gevolgschade ook te vergoeden ( dus als u opnieuw vrije dagen op moet nemen bijvoorbeeld) .

Beoordeel dit antwoord:

Of de tegelzetter al dan niet is verzekerd is voor u verder niet van belang. Ik vermoed overigens dat het standpunt van de verzekeraar juist is. Er wordt meestal geen dekking verleend voor aansprakelijkheid wegens tekortkomingen in het werk.

Ik stel namelijk vast dat er sprake van een gebrek in het geleverde werk, waarvoor hij aansprakelijk is. Hij moet dit gebrek ofwel herstellen ofwel de kosten vergoeden als u het werk door een ander laat herstellen. U doet er goed aan de tegelzetter formeel in gebreke te stellen en hem te sommeren om het gebrek binnen een redelijke termijn te herstellen. Doet hij dit niet dan bent gerechtigd om hiervoor zelf iemand in te schakelen en kunt u de kosten hiervan op hem verhalen. Ik ben gespecialiseerd in bouwrecht en graag bereid u te helpen. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag