Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Vandaag 28 mei 2015 kreeg ik mijn tweede arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zelfde voorwaarden. Aanzegging ex artikel 7:668 BW. Het bedrijf is bereid mij per 1 augustus 2014 aangegane arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd onder dezelfde voorwaarde te verlengen tot 1 augustus 2016.

Er staat dat ik uiterlijk op 31 mei akkoord moet gaan met de overeenkomst en anders ik geen gebruik maak van het aanbod.

Mocht ik het contract voor 31-05-2015 ondertekenen per welke datum kan ik het contract opzeggen?
Mocht ik elders aan baan vinden en dit ondertekend hebben kan ik het dan opzeggen?

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is niet opzegbaar. In onderling overleg doorgaans wel. Een werkgever zit doorgaans niet op ongemotiveerd personeel te wachten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Als ik opzeg > 1 maand voor aanvang dienstverband zit ik dan ook vast aan het contract?


Idem. Een tijdelijk dienstverband is niet opzegbaar.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op de reactie van Meis het volgende.

Meis heeft in principe gelijk. In veel contracten voor bepaalde tijd is echter een tussentijds opzegbeding opgenomen. In dat geval is het contract wel tussentijds op te zeggen.

Is er geen tussentijds opzegbeding en u zegt toch op, dan kunt u gewoon vertrekken. U loopt dan wel het risico, dat de werkgever u schadeplichtig acht. In dat geval kan hij aanspraak maken op de gefixeerde schadevergoeding. Vraag daarom, met de tekst van het contract bij u, tijdig deskundig advies.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel beiden voor het antwoord. Ik heb om 2 weken denktijd gevraagd en gekregen van de organisatie. Super bedankt voor de snelle reacties.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag