Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Per 01-05-2015 heb ik de huur van mijn appartement opgezegd. Voor deze huur heb ik een waarborgsom betaald van € 675,-.

Op 30-04-2015 was de oplevering van mijn appartement. Hierbij is door de eigenaar geen schade vastgesteld. Mondeling is toegezegd dat ik € 675.- op mijn rekening ontvang. Van de oplevering heb ik helaas geen schriftelijke bevestiging.

Volgens het huurcontract krijg ik de waarborgsom binnen 2 maanden teruggestort op mijn rekening. In dit geval dus uiterlijk op 30-06-2015. De afgelopen weken heb ik de eigenaar meerdere malen herinnerd aan deze betaling, echter kreeg ik steeds geen antwoord.

Vandaag 02-07-2015, kreeg ik echter wel een reactie van de andere eigenaar. (in het huurcontract staan twee eigenaren vermeld) Deze keer gaat het om de eigenaar die niet bij de oplevering aanwezig was. Deze eigenaar heeft na de oplevering, alsnog schade geconstateerd. Tevens geeft hij aan, dat ik soms een aantal dagen te laat was met het betalen van de huur.
Hij stelt voor om € 400,- terug te betalen i.p.v. € 675,-

Een drietal vragen
- mag de eigenaar na de oplevering alsnog schade in rekening brengen, terwijl bij de oplevering geen schade geconstateerd is?
- mag de eigenaar in dit stadium alsnog kosten in rekening brengen voor een te late huurbetaling?
- De eerste twee maanden na beëindiging van de huurovereenkomst heb ik van de eigenaar niets vernomen. Heeft de eigenaar dan überhaupt het recht om in dit stadium, alsnog kosten te verrekenen met de waarborgsom?

N.B. In het huurcontract staat geen antwoord op bovenstaande vragen

Nee, nee, nee.
Toelichting, verrekenen mag pas als u direct in verzuim bent geraakt met het betalen van de huurpenningen, maar het gaat dan om wettelijke rente en dat is niks. Het huis is opgeleverd, de ene huisbaas moet worden geacht de zaken te hebben geregeld en gemachtigd was voor de ander om de oplvering voor hem/ haar te doen. Zeker als dit een echtpaar betreft. U moet uw geld terstond terug eisen want de verhurder is nu zelf in verzuim geraakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag