Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vandaag ontving ik een schrijven van een deurwaarder inzake openstaande vorderingen van de zorgverzekeraar.

Betreft: Periode 2006 +2007+2008+2009+2010.

Bedrag: Hoofdsom € 3.734,89
Rente: t/m 24.06.2015 € 536,86
Buitengerechtelijke kosten € 544,50
Rente tot heden € 1,23

Totaal te voldoen voor 6 juli 2015 € 4.817,48

Naar mijn mening zijn de vorderingen over 2006, 2007, 2008, en 2009 reeds verjaard.
De vordering van 2010 gaat over de premie van de maand oktober ad € 94,33 die misschien nog wel opeisbaar is.

Daarbij komt dat ik sinds februari 2010 maandelijks een boete betaald heb en nog steeds betaal . Mijn SV premie + boete wordt sinds 2010 ingehouden op mijn WAO uitkering.

Mijn vraag is:
1. Kan ik de deurwaarder schrijven dat het hier om verjaring gaat?
2. Kan ik nog iets terugvorderen van de betaalde boetes?
2. Kan ik mij afmelden bij het CVZ?

Als u zich niet hebt schuilgehouden en gewoon steeds op hetzelfde adres bereikbaar bent geweest, zijn de vorderingen verjaard. De vorderingen die mogelijk nog open staan zouden reden moeten zijn voor CVZ om u af te melden als dit minder is dan 6 maanden. Dit wordt een moeilijke strijd maar ik zou dergelijk verweer wel voeren. Als de boete onterecht is gevorderd dient u dit terug te krijgen of verrekend te worden met bijvoorbeeld de vorderingen die nu nog open staan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor Uw snelle reactie mevrouw Ferwerda. Ik ben altijd op hetzelfde adres blijven wonen en heb sinds 2010 geen contact noch schrijven gehad van de zorgverzekeraar, behalve het toesturen van de nieuwe zorgpolis. Noch van een deurwaarder of incassobureau heb ik aanmaningen of een dagvaarding gehad. Ik ben altijd bij hetzelfde huisartsenpraktijk ingeschreven geweest, maar heb in al die jaren geen ziektes gehad waarvoor ik een huisarts moest raadplegen.

Ik ga hiermee aan de slag en stuur de deurwaarder een aangetekend verweerschrift en beroep mij op het verjaringsrecht. Van het CVZ heb ik geen hoge verwachtingen op restituties maar probeer wel de boetes stil te leggen. Zo zal ik ook het UWV schrijven.
In een later stadium zal ik de afloop hiervan berichten, mochten andere mensen ook met dit probleem te doen hebben.

Nogmaals hartelijk dank.


Nou, als uw zorgverzekeraar toegeeft dat er minder dan 6 maanden open staan of open hebben gestaan, zal CVZ de boetes met terugwerkende kracht storneren. In mijn praktijk heb ik dit onlangs meegemaakt , het ging om een langer periode. Dus ik wens u succes toe!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Update: Zaterdag 4 juli 2015 aangetekend verweerschrift verstuurd naar deurwaarder met beroep op verjaringsrecht. Vandaag zaterdag 11 juli 2015 exact hetzelfde schrijven gehad van de deurwaarder met verzoek tot betaling op uiterlijk 14 juli 2015. Deurwaarder negeert mijn verweerschrift en dreigt nu bij niet betaling met een dagvaarding. Er wordt verder niets vermeld dat dit in opdracht is van de zorgverzekeraar.

Kan het zijn dat de deurwaarder mijn schuld heeft opgekocht en alsnog koste wat kost het bedrag wil innen? Wat is wijsheid: Niet meer reageren en wachten op de dagvaarding?
Nogmaals een verweerschrift sturen? De zorgverzekeraar zelf aanschrijven?.

Wat zeker is, is dat ik niet ga betalen. Als de zaak voor de rechter komt, dan wil ik in ieder geval zoveel mogelijk bewijs verzamelen, dat ik in mijn recht sta.


Probeert u eens na te gaan of dit betreft een incassoprocedure of dat de vordering ligt bij een echt deurwaarderskantoor? Een gerechtsdeurwaarder mag als enige persoon een dagvaarding uitbrengen namelijk. Vaak is het zo dat een opdrachtgever niet meer reageert als er een incassotraject in ingeslagen, maar het mag wel. Om die reden kunt u alle brieven in tweevoud versturen. Als u meent sterk te staan kunt u het op een rechtszaak laten aankomen. Dat zal naar mijn mening niet snel gebeuren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb bij de zorgverzekeraar ingelogd en zie bij mijn facturen dat deze post nu is ingebracht als openstaande vordering maar met datum 4 juni 2015. Verder staan er geen openstaande posten.
De zorgverzekeraar heeft de vordering dus uit handen gegeven.
De deurwaarder is een incasso-gerechtsdeurwaarder, dus bevoegd om een dagvaarding uit te brengen.
Stuur de deurwaarder een tweede verweerschrift en beroep mij op art. 307, lid 1 van het Burgelijk Wetboek.
Ik meen sterk te staan omdat ik vanaf 2010 tot en met heden geen enkele betalingsherinnering heb ontvangen en er hebben zich ook geen deurwaarders gemeld met een incassotraject.


Reactie van de vraagsteller

Update: Maandag 13 juli 2015 aangetekend nieuw verweerschrift verstuurd. Vandaag 15 juli 2015 email ontvangen van deurwaarder, dat ze bewijzen gaan opvragen bij de zorgverzekeraar betreffende oude herinneringen, aanmaningen en/of incassotrajecten, jonger dan 5 jaar. Vreemd, want na al dat dreigen met een dagvaarding zou je denken dat de deurwaarder hier al over beschikt, niet dus. Mij beroepen op art. 307 BW heeft in ieder geval de aandacht getrokken van de deurwaarder. Afwachten .......


Zo zie je maar, ik wens u succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag