Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Incassoborg, eist in opdracht van Stichting loterijverlies een bedrag ad €79,00 (som van bijdrage en boete) Als ik binnen 5 dagen niet betaal (gedagtekend 30 juni 2015 en per post ontvangen 3 juli 2015, wordt een deurwaarder ingeschakeld. Volgens mij hen ik alleen informatie opgevraagd en na ont vangst daarna (ca 1.5 jaar geleden?) niets meer mee gedaan. De laatste maanden emails en brieven dat ik de €35,00 moet storten, nu vervolgd door Incassoborg (onderdeel van het conglomeraat van o.m. stichting loterijverlies. Heb inmiddels een email gestuurd en morgen per aangetekende brief gemeld dat het gaat om een onjuiste claim en als zij niet aantonen dat ik enige verplichting ben aangegaan de zaak als afgedaan beschouw.

Zie dat u eerder een soortgelijke vraag heb gehad (claim van €85,00) kunt mij hierover informeren hoe en en ander is afgelopen? En wellicht wat verder te doen.

U hebt er goed aan gedaan om de vordering te betwisten en de bewijslast aan hen toe te delen. Indien zij niet me goede bewijslast komen, dan zijn zij in gebreke. Indien zij toch door blijven gaan dan kunt u het ten alle tijden voor laten komen bij de rechter en deze een oordeel laten vellen. Het is toch te gek voor woorden dat zij u aanslaan voor alleen wat informatie en u zich niet hebt aangemeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb om ellende met een dagvaarding procedure te voorkomen, het bedrag inmiddels gestort. Blijft onverlet dat het om mijn mening gaat om een onterechte vordering. Daarnaast was het onmogelijk om per mail.telefoon contact te krijgen. Ik heb mijn standpunt medegedeeld (aangetekend) aan IncassoBorg (kantoortjes en postbus) per email en per email Loterijverlies BV. Allen gevestigd op het zelfde adres. Nu de volgende stap. Vasthouden aan de bewijslast, betaalde bedrag terugeisen en de kosten voor deze handelingen in rekening brengen. Inclusief eventuele proceskosten. Kan dat?


Indien u van mening bent dat u ten onrechte bent aangeslagen, kunt u altijd proberen om het betaalde terug te vorderen bij de rechter en deze verzoeken om ook de proceskosten door de tegenpartij terug te laten betalen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen mag u altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag