Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Per 1 april werk ik niet meer bij mijn (ex-)werkgever (ontslag genomen) nu reed ik net langs het pand en hangt mijn foto nog 2x voor het raam (samen met de andere werknemers) en ook sta ik nog met foto's op de site. Mag dit zomaar??
Mvg

nee, tenzij u toestemming hebt gegeven.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, dit mag inderdaad niet zonder uw toestemming. Er zit immers ook portretrechten op. Als u niet wilt dat uw foto's nog langer worden gebruikt, dan dient u uw ex-werkgever schriftelijk te kennen te geven dat u niet langer wilt hebben dat uw foto's worden gebruikt en u geeft ze daarin te kennen dat ze deze binnen een redelijke termijn dient te verwijderen. U kunt die brief schrijven of dit laten doen door een jurist. Mocht de ex-werkgever niet mee willen werken, dan kunt u dit afdwingen via de rechter. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze mochten t ophangen toen we op t idee kwamen maar nu ik daar 7 maanden weg ben vind ik t wel n beetje apart dat ik er nog hang, dus ze hadden n soort van toestemming toen ik er werkte maar daarna niks meer van/over gehoord. Dus ik mag gewoon 'eisen' dat ze het weghalen als ik t goed begrijp? Mvg


Ja ook met mondelinge toestemming mag u eisen dat zij uw foto daar weghalen de situatie waaronder hij toen neergehangen is, is veranderd. Indien de werkgever niet mee wil werken, kunt u dit via een rechter afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Helder!! Danku



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag