Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn werkgever start een storingsdienst waar in ik 24/7 circa 20 dagen per jaar mee moeten draaien volgens hem kan mijn arbeidsovereenkomst aangepast worden in het bedrijfsbelang.
Kan dit zomaar of mag ik het weigeren.
Het tweede punt is dat de vergoeding erg laag is volgens mij, namelijk €20,- bruto per dag dat je bereikbaar bent en eventueel weg moet voor een storing De uren dat er gewerkt wordt buiten de normale werktijden worden vergoed als overuren.
Wat is een gebruikelijke vergoeding voor het standby staan per dag gedurende 7 dagen achter elkaar.

Het is inderdaad mogelijk om een arbeidsovereenkomst aan te passen. Echter kan dit niet eenzijdig. U dient hier ten alle tijden mee in te stemmen. Doet u dit niet dan zal aanpassing van de overeenkomst via de rechter afgedwongen moeten en zal uw werkgever hier goede redenen voor moeten hebben en dient deze rekening te houden met uw persoonlijke omstandigheden. Indien u het er niet mee eens bent dient u of een jurist dit schriftelijk kenbaar te maken aan uw werkgever.
Wat betreft het loon is zo niet te zeggen en is afhankelijk van de branche en de eventueel geldende CAO. Indien er een CAO is dient uw werkgever zich hier aan te houden en mag deze hier niet van afwijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag