Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk al jaren bij dezelfde werkgever en ben voornemens te solliciteren op een interne vacature. Ik zal dan waarschijnlijk met een proeftijd te maken krijgen. Mocht ik de proeftijd in de nieuwe functie niet doorkomen, vraag ik me af of ik dan ontslagen mag worden of terug geplaatst moet worden in mijn oude functie. De angst is ingegeven door het feit dat mij bekend is dat op mijn huidige stek teveel personeel is en men derhalve graag zou zien dat iemand vertrekt.
Mocht men mij na de proeftijd in de nieuwe functie toch mogen ontslaan, wordt het risico om een nieuwe, betere en leukere baan te willen wel erg groot...
Nogmaals voor alle duidelijkheid, het gaat hier om sollicitatie binnen de zelfde organisatie/werkgever

alvast dank voor uw advies/info.

Indien u al jaren voor dezelfde werkgever werkt, mag de werkgever u geen proeftijd meer geven. Wel mag gezamenlijk overeengekomen worden dat u het vrijblijvend op die functie probeert en bij wederzijds bevallen u blijft in de functie en anders weer terug gaat naar de oude functie. Let wel op dat hiervoor goede afspraken gemaakt worden en deze schriftelijk worden vastgelegd. En laat ze door een jurist controleren op onrechtmatigheden. Met ontslag moet u in ieder geval niet akkoord gaan. Anders kunt u problemen krijgen met een eventuele uitkeringsaanvraag, het zijnde verwijtbaar ontslag. Bij ontslag of eenzijdig ontslag vanuit de werkgever dient u dit wel schriftelijk aan uw werkgever te kennen te geven, dat u het er niet mee eens bent. De werkgever zal dit dan via de rechter moeten doen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag