Stel vraag

Particulier


ontbinden huurovereenkomst

een huurder van mijn bedrijfspand betaald onregelmatig en heeft 8 maanden huurachterstand. Kan ik de huurovereenkomst met hem laten ontbinden ogv deze feiten? Zo ja, op welke artikelen in het BW moet ik letten??

Ontbinding is inderdaad mogelijk. U kunt ontbinding vorderen, maar ook daarop vooruitlopend in kort geding ontruiming en vergoeding van de resterende huurtermijnen tot dtum einde huurcontract. Ik adviseer u hiervoor een jurist of een deurwaarder met voldoende deskundigheid in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt ontbinden wegens de huurachterstand. Als advocaat vraag ik vervolgens een rechter de ontvinding te bevestigen en anders alsnog te ontbinden; de ontruiming te bevelen en de huurder tot betaling te veroordelen, inclusief wettelijke of contractuele rente. De ervaringen van mijn kantoor zijn dat zulke vorderingen worden toegewezen in een geval als door u geschetst. Als heel snel de complete huurachterstand wordt voldaan kan dat oordeel anders uitvallen, maar dan is ontruiming ook niet meer nodig (wel betaling van de door rechters toe te wijzen proceskosten).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag