Stel vraag

Zakelijk


Ik (partij B) heb een schikking bereikt na een comparitie in een zakelijk geschil. ik zou een standplaats op een evenement huren van partij A voor verkoop van producten
ten. Deze standplaats werd op het allerlaatste moment door partij A gecanceld. Partij A betaalde de standhuur in eerste instantie niet terug.
Schikking is dat partij A een schikkingsbedrag X aan partij B moet betalen. (x=standhuur, gederfde inkomsten, door B gemaakte kosten: griffiekosten, deurwaarder, jurist )
Mag partij A een creditfactuur maken van een gedeelte van het het bedrag x of het gehele bedrag x, waarin btw opgenomen wordt? Of is het schikkingsbedrag btw-vrij aangezien het een onvrijwillige annulering betreft waarover van te voren geen afspraken zijn gemaakt?

Een afkoopsom is altijd btw - vrij.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Partij A heeft tot op heden (ongeveer een maand de zittingsdag waarop de schikking plaatsvond) geen geld overgemaakt.
Wel heb ik twee creditfacturen ontvangen, waarin de oorspronkelijke facturen gecrediteerd worden.
Klopt het dat ik het btw-bedrag (dat ik in eerste instantie aan partij a betaald heb en vervolgens als voorbelaste btw opgegeven heb) nu sowieso aan de belastingdienst terug moet betalen?
Dit houdt dus in dat partij A EN het btw bedrag weer als voorbelaste btw terug betaald zal krijgen EN de btw die ik hem betaald heb ook nog steeds heeft en dit zeer waarschijnlijk ook niet meer terug zal betalen???


U kunt het vonnis ten uitvoer laten brengen. Het bedrag dat daar staat genoemd is afdwingbaar, niet meer . Indien al voorbelasting is opgegeven over een niet uitgevoerd werk zijn er volgens mij belastingtechnische oplossingen in de aangifte te maken die dit dan weer corrigeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag