Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,


Afgelopen 8 jaar ben ik lid geweest van een vereniging waar mijn ouders mij hebben aangemeld. In begin 2015 heb ik besloten om hier weg te gaan. Helaas ben ik daar volgens de vereniging te laat achter gekomen. De opzeg termijn was 3 maanden voor het begin van het nieuwe kalender jaar. Dit is best vervelend. Dit aangezien ik dit jaar niet één keer gebruik heb gemaakt van een lidmaatschap van ongeveer 750 euro per jaar. Ik heb mail contact gehad met de vereniging gehad en verteld dat ik er helaas niet op tijd bij was en heb ze gevraagd of ze het niet alsnog kunnen terug draaien. Hier werkten ze aan geen enkele mogelijkheid aan mee. Nu hebben zij het doorgestuurd naar een incasso en moet ik alsnog betalen. Ik vroeg me af of we iets kunnen doen wat betreft mijn leeftijd. Ik ben nu 21 jaar maar mijn ouders hebben mij voor mijn 18de aangemeld bij de vereniging. Ik heb na mijn 18de dus ook nooit ergens getekend of akkoord gegeven voor deze lidmaatschap. Is het mogelijk om op deze manier een gerechtelijke procedure te starten?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet

Nee in beginsel kunt u hier niet veel mee omdat het betreft verengingsrecht. Wat voor diensten worden u aangeboden voor de 750,- euro p/j ? De tegenprestatie moet in verhouding staan tot de prijs en als u bepaalde diensten absoluut niet afneemt zou u nog stellen dat een ander dat wel doet zodat de verenging niet de werkelijk schade wil laten vergoeden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke helaas. Het betreft een lidmaatschap van een golf vereniging. Deze staan er om bekend dat ze vrij duur zijn. Maar in het afgelopen jaar heb ik er 1 keer gebruik van gemaakt, en dat was in het begin van 2015. Ook zit er in die kosten een bedrag van 100 euro wat een vrijwillige horeca bijdrage is. Ik ga er vanuit dat ik die sowieso niet hoef te betalen wanneer ik dit niet wil. Zijn er misschien andere mogelijkheden om te zorgen dat deze hele rekening juridisch gezien niet betaald hoeft te worden?


Nee helaas, dat u geen gebruik maakt van de faciliteiten is geen geldige reden om voortijdig op te zeggen. De statuten moeten dit mogelijk maken. Ik adviseer u een betalingsregeling te treffen met het incassobureau.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag