Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Het volgende speelt: Wij hebben een keuken en plavuizenvloer aangeschaft en laten plaatsen door een keukenbedrijf, totale prijs € 22.650 (waarvan €2.424 voor de tegels). De vloer is heel slecht gelegd en de keuken slecht geplaatst. Als stok achter de deur heb ik een bedrag van € 2000,- niet betaald.

De keuken is inmiddels in orde gemaakt. Voor de vloer zagen wij het niet zitten deze helemaal te laten vervangen, maar alleen de slechts tegels en de rest d.m.v. een fikse financiële compensatie. De slechtste tegels zijn vervangen en ons is een kortingsvoorstel gedaan van € 150,-.

Ik heb dit voorstel niet geaccepteerd en een tegenvoorstel gedaan van € 300 korting (12% van de prijs tegelvloer) en meteen het restantbedrag van € 1700 voldaan.

Nu dreigt de keukenman met een advocaat als we niet de resterende 150 betalen voor 3 oktober a.s. waarbij hij aangeeft dat hij een sterke positie heeft volgens de advocaat.

Wat staat ons nu te doen? Op de vloer is nog steeds van alles aan te merken, dus goed ligt het niet.

Beste vraagsteller,
Als ik het goed begrijp heeft men na uw klacht de vloer hersteld maar is pas na het herstel een korting afgesproken?
En bent u nog steeds niet tevreden over het eindresultaat?
In dat geval zou ik een ingebrekestelling sturen naar het bedrijf en het nog eenmaal de kans geven om de vloer te herstellen binnen een redelijke termijn. Het herstel moet kosteloos worden uitgevoerd. Of alternatief u ontbindt gedeeltelijk de overeenkomst met 300 euro waarna partijen over en weer van elkaar niets meer te vorderen hebben. Ik vermoed niet dat het keukenbedrijf naar de rechter stapt voor 300, euro, zeker niet als u schriftelijk en formeel en aangetekend een tegenklacht indient.
Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag