Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een advocaat,nadat er een overeenkomst van kwijting is getekend, nog een rekening aan de client voor leggen?

Indien er een overeenkomst is ondertekend waarin is overeengekomen dat een er een bedrag is kwijtgescholden, mag er daarna niet meer op terug gekomen worden. U dient die advocaat dan schriftelijk te laten weten dat u verwacht dat u geen last meer van hem heeft aangezien er iets is overeengekomen. En stuurt daarbij dan een kopie van de overeenkomst. Indien de advocaat dan niet mee wil werken en door blijft gaan, dan is het mogelijk om een klacht in te dienen bij de orde van advocaten. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb zowel telefonisch als schriftelijk laten weten dat ik hier niet akkoord mee ga.Hij was er van uitgegaan dat de rekening 300 euro zou bedragen maar achteraf bleek dat het
1300 euro was.Toen dit nog niet bekend was heb ik die 300 euro overgemaakt.Maar doordat hij die rekening van 1300 euro over het hoofd heeft gezien en deze dus nog betaald moet worden wil hij mij hier nog de helft van laten betalen.Dit heeft hij mij een week na dat ik die overeenkomst had getekend laten weten


Dat maakt niet uit. Hij is gewoon gehouden aan de overeenkomst. Wil hij er een zaak van maken, gaat het hem nog meer kosten. Dus hij / zij zou zichzelf in de vingers snijden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik was nog een detail vergeten nlm het volgende.
Conform onze overeenkomst bent u alle kosten van derden gewoon integraal verschuldigd.We hebben geen kwijting verleend ten aanzien van die kosten,alleen ten aanzien van mijn kosten. Ik ben dus ook van mening dat ondanks deze regel hij door de getekende overeenkomst fout zit,of niet?


Of dat klopt durf ik geen antwoord te geven, aangezien ik de overeenkomst niet ken. Echter is het algemeen, mag u er vanuit gaan dat alle kosten kwijtgescholden worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag