Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vriendin van mij blijkt door een (door rechtbank onbevoegde) budgetbeheerder ernstig in de problemen te zijn geraakt. Deze persoon heeft nagelaten betalingen te doen en is afspraken niet nagekomen met schuldeisers. Inkomen was ruim genoeg om regelingen te treffen, deze waren nl ook al gemaakt op basis van dat inkomen.
Ook heeft diegene o.a.nagelaten haar huur te betalen, daardoor nu een dikke achterstand. Deze persoon heeft nog veel meer financiƫle misstanden op zijn naam, maar onze vraag is hoe wij deze persoon/zaak aansprakelijk kunnen stellen en of dat uberhaupt mogelijk is.

Helaas is dit een probleem dat regelmatig voorkomt, en ik in mijn praktijk veel voorbij zie komen. Ik raad haar aan in ieder geval een jurist / advocaat in de arm te nemen die haar in deze situatie kan adviseren en bijstaan en zorgen dat er een nieuw traject in gesteld wordt, en tegelijkertijd een onderzoek in te stellen naar de budgetbeheerder / bewindvoerder en deze aansprakelijk te stellen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag