Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben sinds enkele maanden niet meer werkzaam als fysiotherapeut.

Er is een jaarlijkse inschrijving mogelijk dat CKR heet (Centraal Kwaliteits Register), specifiek voor fysiotherapeuten.
Dit is geen verplichting. Je houdt hiermee je accreditatie punten op orde, doet mee aan de klachtenregeling, etc.
Dit is geen BIG register (waar alle medici en paramedici staan ingeschreven)

Nu heb ik CKR op de hoogte gesteld van mijn stoppen v.a. maart j.l.
Echter CKR eist dat ik nog een volledig jaar moet doorbetalen (€242,-) De nieuwe betaalperiode begint steeds in het nieuwe jaar. Maar opzegging, zo kom ik nu achter, dient voor november te gebeuren. Ze verwijzen mij naar de betalingsvoorwaarden/bepalingen.
Dus nu ben ik schijnbaar verplicht voor het volle jaar te betalen.

Kan dit zomaar?

Want dit vind ik nogal een vreemde manier van doen. In oktober was ik nog werkzaam als fysiotherapeut en heb ik niet kunnen voorzien dat ik mijzelf dit jaar kon uitschrijven. Dat ik nog tot en met februari dit jaar, of evt een eerste kwartaal moet betalen vind ik niet meer dan fair. Maar voor een heel jaar waarbij ik geen gebruik meer maak van de dienst? Het is ook nogal een bedrag, we hebben het niet over een paar administratieve tientjes.

Ja het is mogelijk. Echter is het afhankelijk van wat er in de voorwaarden staat en wat er in een overeenkomst is overeengekomen. Het is in ieder geval wel zo, dat algemene voorwaarden niet bezwarend mogen zijn. Om uitsluitsel te geven zou ik mij in de zaak moeten verdiepen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

In de registratievoorwaarden van het CKR staat:

"6. Opzegging van deelname aan a, b en/of c kan alleen per het einde van een kalenderjaar, waarbij een opzegtermijn van minimaal een maand in acht genomen moet worden. Een opzegging moet uiterlijk 30 november van het betreffende jaar in het bezit zijn van het KNGF.
7. Indien gedurende een kalenderjaar wordt opgezegd, vindt geen creditering plaats
over de resterende maanden van dat kalenderjaar."

U hebt dus geen recht op teruggave van uw inschrijfgeld.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag