Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Situatie is als volgt:

Er wordt een geheel nieuwe werkmaatschappij opgericht met drie aandeelhouders. Te weten drie Holdings met ieder een gelijk aandeel.
Stel Holding 1, Holding 2 en Holding 3.

Holding 3 is een bestaande holding met daarin al meerdere werkmaatschappijen.

In hoeverre is het mogelijk dat bij een faillissement van een van de bestaande werkmaatschappijen van Holding 3 deze Holding 3 zelf aansprakelijk wordt gesteld voor dit faillissement.
Vervolgens is de vraag in hoeverre dit gevolgen kan hebben voor de in de eerste alinea opgerichte nieuwe werkmaatschappij en diens overige aandeelhouders. Te weten Holding 1 en Holding 2.

Als Holding 1 en 2 niet betrokken zijn bij de exploitatie van de andere werkmaatschappijen van Holding 3, worden Holding 1 en 2 niet geraakt door een faillissement van die andere werkmaatschappijen.

Natuurlijk valt niet uit te sluiten dat Holding 3 aansprakelijk wordt gesteld voor de onbetaald gebleven schulden in het faillissement van de werkmaatschappijen. In hun hoedanigheid van aandeelhouder hebben Holding 1 en 2 ook dan weinig te vrezen, behoudens dan dat zij te maken kunnen krijgen met een nieuwe aandeelhouder (bij executoriale verkoop van de aandelen in de nieuwe werkmaatschappij).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag