Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mijn dochter wil tijdelijk met haar zoontje hier in huis wonen. Totdat ze zelf een huisje heeft. Kan ik hierdoor problemen krijgen met me toeslagen. Ik werk heb geen uitkering wel krijg ik toeslagen. En hoe kan ik dit het beste doen

Indien zij een inkomen heeft, dan zal dit vermoedelijk wel gevolgen hebben voor de toeslagen. Welk kunt u echter komen door een proefberekening te maken op toeslagen.nl. Hoe u dat opvangt, kan onderling afgesproken worden.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer uw dochter bij u woont en ingeschreven is op uw adres in het BRP, dan zal dat gevolgen hebben voor de toeslagen, m.n. de huurtoeslag. Immers in het kader van de (huur)toeslag zijn alle personen, die op uw adres ingeschreven staan toeslagpartner. Met hun aanwezigheid wordt dan ook rekening gehouden.

De tip van kollega Stoeten mbt de proefberekening kan u verder op weg helpen. Let wel goed op! Het is goed mogelijk, dat de Belastingdienst, afd. toeslagen in het begin een wijziging niet goed verwerkt (er gaat bij hen héééél veel fout), maar na verloop van tijd zal men dat herstellen. Vaak gaat dat gepaard met een (forse) terugvordering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag