Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs heb ik een voormalige boerderij met stallen en schuren gekocht, thans volledige vallend onder de bestemming "wonen". De voormalige eigenaar van het object heeft de laatste 15 jaar van zijn leven in een verzorgingshuis gewoond, en overleed twee jaar geleden. In de laatste fase van zijn leven zijn steeds meer mensen het erf gaan gebruiken om er spullen te stallen. Een van die mensen heeft een auto'tje in een schuur gezet, en geschorst. Er is haar gedurende mijn koopproces van maar liefst 8 maanden, meerdere malen door de executeur testamentair gemeld wanneer het autotje weg moest zijn, maar bij de overdracht stond het er nog steeds. Er is toen met haar gebeld, maar ze begon een emotioneel verhaal over haar moeder en maakte verder geen duidelijke aanstalten om iets te veranderen aan de situatie.
Ik ben voornemens haar een ultimatum te stellen, en wil graag weten waar ik precies mee kan dreigen. Is of wordt de auto bijvoorbeeld mijn eigendom? Kan ik haar stallingskosten gaan rekenen en de auto in pand nemen? Ben ik nu, of wordt ik daarmee verantwoordelijk voor schade aan de auto? Etc.

U zegt de huurovereenkomst of bruikleenovereenkomst op met inachtneming van een redelijke termijn van een maand en stelt dat de kosten gepaard gaande met overschrijding van deze termijn worden verhaald op de schuldenaar of dat u uw recht op retentie uitoefent en later de auto indien in dien niet opgehaald te verkopen ( met eventueel vervangende toestemming van de rechter) en de opbrengsten ervan te verrekenen met uw kosten.

Beoordeel dit antwoord:

De auto wordt niet uw eigendom. U kunt wel bij de rechter vorderen dat de auto op kosten van de eigenaar wordt verwijderd. Daarnaast adviseer ik u een redelijke vergoeding te vragen voor de tijd dat de auto tegen uw wil op het erf heeft gestaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag