Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Voor het onderhoud van mijn tuin heb ik (half maart 2016) een hoveniersbedrijf verzocht om een offerte op te stellen voor uitvoering van diverse tuinwerkzaamheden. Na mijn offerteverzoek ontving ik binnen 2-3 dagen een schriftelijke offerte met, zoals mondeling afgesproken, een begroting met onderverdeling naar twee uit te voeren onderdelen (1. kappen van een boom + 2. overige tuinwerkzaamheden). Ik heb binnen 2-3 dagen, per e-mail, opdracht gegeven voor uitvoering van de beide onderdelen. Het eerste onderdeel (kappen van een boom) is binnen ca. 14 dagen (eind maart 2016) na datum van opdrachtbevestiging uitgevoerd. Voor het laatste onderdeel (overige tuinwerkzaamheden) hebben wij mondeling afgesproken dat deze, i.v.m. optimale periode van tuinonderhoud (waaronder verticuteren van het gazon), op korte termijn uitgevoerd zullen worden. Echter na het versturen van diverse e-mailberichten, het meerdere keren inspreken van zijn voicemail en een kort telefoongesprek dat hij, per e-mail, een datum voor uitvoering van de overige tuinwerkzaamheden zal doorgeven (is nog steeds niet gebeurd), zijn deze werkzaamheden (eind april 2016) nog steeds niet uitgevoerd.

Welke stappen kan / moet ik ondernemen om hem te verzoeken op zeer korte termijn deze werkzaamheden uit te voeren? Of moet ik, uit redelijkheid, het hoveniersbedrijf nog meer tijd geven om te reageren?

U moet een schriftelijke aanmaning sturen met daarin een redelijke termijn waarbinnen het werk alsnog wordt uitgevoerd. Doet het bedrijf dat niet, dan is het bedrijf 'in verzuim' en kunt u het contract voor het nog resterende deel ontbinden. De meerkosten die u moet maken voor de inschakeling van een andere hovenier vormen schade en die moet de eerste hovenier aan u vergoeden. Als u de rekening nog niet hebt betaald, kunt u de meerkosten verrekenen met het factuurbedrag van de eerste hovenier.

Uiteraard kunt u ook de huidige hovenier door een rechtszaak dwingen zijn verplichtingen na te komen; ik kan me echter voorstellen dat u daaraan geen behoefte meer hebt nadat men zelfs niet reageert op de schriftelijke aanmaning.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag