Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben in gemeenschap van goederen getrouwd. Mijn partner wil scheiden en wij hebben inmiddels 3 mediation gesprekken achter de rug. Wij hebben 2 zoons. Een studeert en is net uit huis. De andere is nog thuiswonend en is 15 jaar. Over 3 jaar verwacht ik dat hij klaar zal zijn met zijn studie. We hebben samen een huis gekocht, en het huis heeft een waarde E675,000,- een duur huis. Mijn bijna ex-partner wil het huis verkopen, echter ik wil daar het liefst voor die laatste 3 jaar blijven wonen totdat mijn jongste zoon gaat studeren. De rust bewaren en nu niet verhuizen in deze emotionele tijd. Wij hebben geen schulden. We hebben gekozen voor een co-ouderschap van om en om 7 dagen. Mijn bijna ex-man zal een huis gaan huren in de buurt van de school. Mijn echtgenoot is hoogleraar en ik werk 1 dag in de week (net gestopt met een hbo opleiding )maar met mijn kleine salaris kan ik het huis niet onderhouden. Ik zou nog iets meer kunnen gaan werken. Mijn echtgenoot heeft altijd de hypotheek betaald. Mijn wens is voorlopig met met zoon daar te blijven wonen, ook al is het iets korter dan 3 jaar. Bv. onverdeeld of dat hij het huis van mij koopt. Ik zou eventueel voor de eerste jaren mijn alimentatie kunnen verhogen en laatste jaren verlagen, kan dit? Mijn bijna ex man geeft maar steeds aan dat ik niet in het huis kan blijven wonen en dat ik eruit moet omdat ik het niet kan betalen. Hij heeft geen eigen vermogen. Als wij er blijven wonen zijn wij niet meer met 4 personen maar met 2 personen dus de vaste lasten zullen lager gaan uitvallen.Er worden nu berekeningen gemaakt door de mediator (nog niet ontvangen)of wij in het huis kunnen blijven wonen. Wij hebben beiden geen vermogen. Er moet toch een mogelijkheid zijn dat ik samen met mijn zoon voor die laatste 3 jaar of 2 jaar in het vertrouwde huis kunnen blijven wonen. Is het verstandig om dit ook met een financieel adviseur van de bank te bespreken naast de mediator. Graag uw reactie

Ja dat kan zeker als u recht hebt op partneralimentatie, dit kan ook in de vorm van betalingen van de hypotheek door uw bijna ex partner. De door hem van uw deel aan u betaalde hypotheek is weliswaar niet langer aftrekbaar voor eigen woning maar wel als partner alimentatie. Er zijn nog wel meer mogelijkheden maar ik raad u dan eerder aan een eigen advocaat in de hand te nemen die u ook fiscaal goed kan inlichten.

Beoordeel dit antwoord:

U kan zich het beste laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat. Zonder verdere gegevens is het niet verantwoord u nu te adviseren. Ons kantoor beschikt over specialisten op het gebied van het familierecht, zij zijn bereid u vrijblijvend te woord te staan om u wat richting te geven. Neemt u even rechtstreeks contact op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag