Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik word nu inmiddels 3 jaar achtereen door iemand lastig gevallen per email. Deze persoon claimt dat ik een bedrag van € 10.000,- van hem zou hebben geleend. Dit is niet het geval en daarmee je reinste onzin. De daadwerkelijke kwestie steekt op een totaal andere wijze in elkaar en heft niets te maken met verstrekking van lening. Omdat er niets is te overleggen en deze persoon zich juridisch ook nergens op kan beroepen, blijft hij mij persoonlijk onophoudelijk op frequente basis lastigvallen met copy-paste berichten. E-mail met telkens hetzelfde subject en dezelfde boodschap, welke met intimiderend groot leertype is weergegeven. (intimidatie, stalking). Ik had eerder al besloten er geen aandacht meer aan te schenken en er vooral geen reactie op te geven. Nu is het echter zo dat deze persoon intussen ook allerlei andere personen in de cc zet, waaronder vrienden en zakelijke contacten die nu ook op een heel vervelende wijze ongewenst worden geconfronteerd met de email agressie van deze persoon. Daarmee heeft hij duidelijk voor ogen om mij persoonlijke schade te berokkenen door ongeoorloofde zwartmakerij. (smaad, laster) Ik wil nu dat het zo spoedig mogelijk stopt en vraag me af welke stappen ik kan ondernemen om deze persoon aan te pakken.
Ik wil rust. Wie kan mij op kortst mogelijke termijn voorzien van juridisch advies en tips aangaande te ontplooien actie jegens deze persoon?

U kunt:
1. een kort geding starten waarin deze persoon op straffe van dwangsommen wordt verboden u en derden over dit onderwerp te benaderen;
2. aangifte doen van laster en stalking.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag