Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs een badkamer uitgezocht bij een fysieke badkamer speciaalzaak. Orderbevestiging gelijk getekend in de winkel. Naderhand een aantal wijzigingen doorgevoerd, dit contact is via de mail verlopen. In de mailwisseling is er overeenstemming over de wijzigingen als ik echter een orderbevestiging vraag komt deze totaal niet overeen. Op de laatste orderbevestiging zijn nu de kranen zonder overleg in een volledig andere set omgezet. Het maakt al met al geen betrouwbare indruk. Mijn zorg is nu dat ik straks niet de juiste artikelen geleverd krijg. Biedt het uitblijven van een sluitende orderbevestiging juridisch gezien de mogelijkheid om de order te annuleren? Ik betaal pas bij levering.

Wanneer er overeenstemming is bereikt per mail over de wijzigingen, dan dient de verkoper zich daarnaar te gedragen. Houdt de verkoper zich niet aan de afspraken dan kunt u hem/haar in gebreke stellen en bij herhaaldelijke weigering kunt u de koop ontbinden. Voor meer info of verdere hulp dan kunt u direct en kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, u kunt niet zomaar van de opdracht af. U kunt wel onderhandelen over beƫindiging van het contract. Volgens de CBW-voorwaarden geldt daarvoor een afkoopsom van 30%. In de praktijk wil dat nog wel eens onderhandelbaar zijn. Het alternatief is doorgaan en zorgen voor een juiste opdrachtbevestiging. Slechts bij een toerekenbare tekortkoming van de badkamerzaak (dus: hij levert niet, te laat of de verkeerde goederen) mag u de overeenkomst ontbinden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag