Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik huur vanaf augustus 2012 een woning bij een woningbouwvereniging, de warmtelevering gaat hier via zo'n algemene ketel en X.
Sinds 1/1/2014 zijn de kosten aanzienlijk gestegen, aangezien X opeens vastrecht is gaan berekenen, toen zo'n 256 Euro per jaar, nu zo'n 288 Euro per jaar.
Ook vorige week heb ik weer 300 Euro over 2015 moeten bijbetalen. Het komt erop neer dat hetzelfde verbruik als in bijv. 2013 nu honderden euro's per jaar meer kost, waar ik geen enkele invloed op kan uitoefenen.
Eigenlijk komt het er dan ook op neer dat ik 3 maal vastrecht betaal, naast X ook het andere gas- en electriciteitsvastrecht.
Je hoeft maar op Google te kijken en ziet daar de vele klachten tegen X op staan, die allemaal weinig nut lijken te hebben.
Gaarne wil ik uw mening over het volgende:
Ik zou graag de woningbouwvereniging willen aanspreken op hun zorgplicht, aangezien ik noodgedwongen vast zit aan X en op deze wijze deze sociale huurwoningen waar ik in woon, naast de wettelijke huurverhoging, een stuk extra duurder zijn geworden.
Ik besef dat dit enigszins buiten het doosje denken is :) , maar dat heeft vooral op het gebied van zorgplicht al leuke jurisprudentie opgeleverd.

De tarieven voor warmtedoorgifte zijn aan een maximum gebonden. Meer informatie vindt u op deze website: http://meldpuntwarmtewet.nl/veelgestelde-vragen/.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

beetje raar antwoord, u vertelt mij hier ook niks nieuws mee. Ik had gehoopt op een vaktechnisch inhoudelijk antwoord, inzake de zorgplicht.


OK, duidelijk. De zorgplicht houdt in dat de leverancier tegen redelijke kosten en tegen redelijke voorwaarden warmte te leveren. Voor de kosten geldt een vastgesteld maximum. Het is daarbij toegestaan een vastrecht te berekenen. De voorwaarden moeten zodanig zijn ingericht dat daarin geen sprake is van onbalans. Of de voorwaarden voor leverantie van warmte redelijk zijn, hangt o.a. af van de toetsing aan een aantal wettelijke artikelen die specifiek zijn bedoeld voor de bescherming van consumenten. De wetgever heeft hiervoor geen speciale normen vastgesteld. Of de voorwaarden redelijk zijn kan ik nu niet inschatten, daarvoor heb ik de voorwaarden zelf nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Jammer dat u mijn vraag niet leest, ik krijg nog liever een voor mij negatief antwoord dan dit soort amateuristische uit een tekst geplakte volzinnen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag