Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Op 12 april j.l. heeft de ledenvergadering van de VVE in een extra ledenvergadering besloten om niet met de wijziging in de splitsingsakte akkoord te gaan(.62% voor 27% tegen en 1 % blanco). Er is hiervoor een dergelijk besluit 80% meerderheid vereist; dus het besluit is niet uitvoerbaar. Het bestuur wil dit perse wel uitvoeren, zet de leden onder druk onder het mom van , dat het de VVE anders € 24.000,= gaat kosten en heeft tijdens de gewone ALV een besluit genomen, dat overigens niet geagendeerd was om deze wijziging van de splitsingsakte weer opnieuw in stemming te brengen. Ik vind, dat hier geen recht gedaan wordt aan het besluit van de ledenvergadering. d.d. 12 april j.l. Kan dit zomaar..??? En wat kunnen we hier het beste aandoen...??? Ik hoor het graag van u..

Een besluit van de VvE kan altijd door een later besluit worden 'overruled'. Wel moet dan o.a. zijn voldaan aan de vereisten voor oproeping en besluitvorming. Veelal is in splitsingsakten en reglementen bepaald dat op een vergadering van de VvE slechts onderwerpen aan de orde mogen worden gesteld die van tevoren in de oproeping zijn vermeld. Als hieraan niet is voldaan, is er sprake van een besluit dat vernietigbaar, of zelfs nietig is. Wilt u meer weten, stuurt u mij dan de splitsingsakte en het huishoudelijk reglement toe?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw reactie ; waar mag ik de splitsingsakte en het modelregelment vve 1992 naar toe sturen..?? Ik hoor het graag van u.. Ten overvloede vermeld ik nog dat de voorstellen tot wijziging identiek zijn en er nog geen 6 weken tussen het ene besluit en het nog te nemen besluit liggen
Heb nog een fijne dag,


Goedemorgen, u kunt klikken op de 'direct contact'-knop naast mijn beantwoording van dit bericht. Ik krijg dan een mailbericht met uw adres en zal dan contact met u opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag