Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een uitrit naast mijn eigen huis (eigen grond) van 6 meter . Hier staat mijn camper op. Naast mij is nu een huis gebouwd, maar zij hebben te weinig grond om een uitrit te maken. Volgens de man van het nieuwe huis moeten wij 2 meter inleveren van ons parkeerterrein omdat wij maar 4 meter breed mogen hebben. Dit lijkt mij onwaarschijnlijk. Ik wil weleens weten hoe dit nu zit.

Indien de oprit daadwerkelijk uw eigendom is, kan uw buurman dit niet eisen. Het kan zijn dat er in het verleden een erfdienstbaarheid ten behoeve van de kavel van de buurman is gevestigd. Indien dat zo is, dan moet uw buurman dat bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvulling: als de buren niet op een andere manier de openbare weg kunnen bereiken, kunnen zij 'aanwijzing als noodweg' vorderen. U zou dan een deel van de uitrit vrij moeten laten. Of dat in de praktijk kan worden geƫist, hangt van veel factoren af, ik zou dat moeten uitzoeken.

Het is in elk geval niet zo dat de buren, als zij een uitwegvergunning hebben gekregen, reeds om die reden aanspraak kunnen maken op het gebruik van uw uitrit.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag