Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Een jaar lang heb ik 2 kamers gehuurd in een huis waar nog een huurder in zat. Het contract dat ik (wij) destijds heb getekend was zo opgemaakt dat wij op papier samen het hele huis huurden en dat wij alleen tegelijk konden opzeggen tenzij wij voor een nieuwe huurder zouden zorgen wanneer 1 van ons eruit zou gaan. Nu ben ik er dus uit gegaan en hebben wij meerdere kandidaten gevonden die mijn kamers wilden huren. De huiseigenaar heeft deze alleen, om voor ons onduidelijke redenen, afgewezen zodat er 2 maanden lang niemand de kamers gehuurd heeft. De eigenaar heeft mij gewezen op het contract waarin dus staat dat ik huurder blijf tenzij er iemand anders gevonden is en dat ik dus huur zou moeten betalen voor deze maanden. Echter hebben wij wel degelijk nieuwe huurders gevonden, maar heeft hij deze afgewezen. Er staat niks over de voorwaarden voor een nieuwe huurder in het contract. Ik vind dit een hele rare gang van zaken. Zo zou de eigenaar eindeloos mensen kunnen afwijzen en kan ik niet meer onder het huurcontract uit. Wat zijn mijn rechten en plichten in dit geval? Ben ik verplicht om de huur door te betalen ondanks dat ik nieuwe huurders heb aangedragen? Als jullie het contract nodig hebben om dit te bepalen kan ik deze uiteraard toesturen.

De afwijzing moet gegrond zijn, is dat het moet u de verhuurder sommeren mee te werken ,desnoods door inmenging van een jurist en later , als hij nog niet meewerkt, door vervangend toestemming te vragen bij de kantonrechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De huiseigenaar geeft aan dat de huurder onvoldoende inkomsten heeft voor de huur. Is dit een reden waarom je iemand mag afwijzen? Aan de hand waarvan stelt de verhuurder vast of de inkomsten voldoende zijn?


Dat zou kunnen maar moet wel in evenredigheid zijn. Voor de verhuurder is het in dit soort gevallen aan te raden zijn wensen kenbaar te maken in de voorwaarden; ik weet onvoldoende of de verhuurder een punt kan hebben , dit hangt af van de huurprijs, de hoogte van het inkomen en /of het stabiel is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag