Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik krijg via mijn oude werkgever nog extra kilometervergoeding ivm CAO. Ik kreeg 0,32 ct per km maar het moest 0.39 zijn. Hierdoor een correctie met 0.07 ct per km. Aangezien ik met mijn privé auto cliënten bezoek ( pleegzorgwerker) zijn dat dus een behoorlijk aantal kilometers. Bedrag komt uit op 3200 euro. Mijn oude werkgever vraagt nu naar mijn komend jaarloon (schatting) aangezien ze dit nodig hebben voor het bepalen van de belasting die ik over dit bedrag moet betalen.

Mijn vraag is of ik deze informatie aan hun moet geven. Ik ga er vanuit dat dit bedrag gezien wordt als extra loon en hierdoor gewoon de normale belasting over betaal, ik dacht dat dat iets was van 21 %? Mijn jaarinkomen zal ongeveer zijn tussen 42000-45000.

Wat kan ik het beste doen en over hoeveel belasting zou het gaan?

Tweede vraag: zou ik de onderhoudskosten kunnen aftrekken van de belasting aangezien ik met mijn eigen auto zakelijke ritten maak ?

BVD

Uw oude werkgever wilt op basis van uw geschat inkomen een bijzonder belastingtarief toepassen. Als u dit niet wilt verstrekken dan kunt u slechts opgeven dat u bv 42% belasting betaalt (dus in die inkomensschijf valt). U kunt dit voor alle zekerheid aan hun vragen of ze dit daarvoor nodig hebben dan weet u het zeker.
T.a.v. de onderhoudskosten mag u deze niet aftrekken als u u slechts zakelijke ritten maakt met een prive auto. Pas als de auto tot het ondernemingsvermogen behoort dan mogen deze kosten worden afgetrokken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag