Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Betreft: huishoudelijke hulp

Wat zijn de gevolgen/aansprakelijkheden voor mij als een huishoudelijke hulp tijdens werkzaamheden bij mij iets overkomt? b.v. van trapje valt, iets zwaars op haar been valt etc., en zij lange tijd niet kan werken, ook niet bij andere werkgevers?

Zij gaat een paar uur per week "zwart" werken.

Graag uw advies.

Gezien het hier gaat om een 'bijbaantje' lijkt het mij verstandig dat u een overeenkomst van opdracht laat tekenen. Gezien u geen bedrijf bent kúnt u een exoneratie beding {uitsluiten aansprakelijkheid} in deze overeenkomst doen opstellen. U kunt de aansprakelijkheid bij letsel zelf in kaart brengen. Onder andere: letsel door eigen foutief handelen uit te sluiten.

Uiteraard, mocht u nadere informatie wensen dan verneem ik gaarne van u, in deze.

Beoordeel dit antwoord:

Als de hulp schade oploopt of veroorzaakt bij u dan valt dit in beginsel onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Dit betekent dat u (uw verzekeraar) aansprakelijk is voor de gevolgen en volgt er een vergoeding voor schadeposten zoals lichamelijk letsel of materiële schade. Bij zwart werk kan men inkomstenderving van de hulp als gevolg van een ongeval nergens verhalen, terwijl medische kosten wel te verhalen valt. Veroorzaakte schade door de hulp kunt u vaak wel verhalen op uw inboedelverzekering. Het is dus een afweging die u maakt of u wel of geen risico wenst te lopen. Voor meer info of verdere hulp kunt u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag