Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon is nu 18 jr.
Ik lees op diverse sites dat ik de alimentatie naar hem moet overmaken.
In de uitspraak van de alimentatie verplichting staat geen eind datum aangegeven.

Persoonlijk maak ik het liever over naar me zoon.

Wat zegt de wet hier over?

Uw hoofdvraag was of u in plaats van alimentatie te betalen aan de onderhoudsgerechtigde,
uw ex- vrouw, ook direct het subject- uw zoon- kan betalen. Wettelijk bent u echter verplicht de onderhoudsgerechtigde te betalen ALS uw zoon nog thuis woont. Uiteraard kunnen er andere afspraken gemaakt worden met de toestemming van de onderhoudsgerechtigde - in deze uw ex -vrouw - , echter in uw geval heeft u geen toestemming voor zover ik uw vraag kan bezien. Betaalt u aan uw zoon zonder de beoogde toestemming van de onderhoudsgerechtigde, dan betaalt u juridisch gezien aan een niet ontvangstbevoegde ontvanger en kunnen betalingen
opnieuw van uw worden verlangt!

Ik zou u dan ook willen adviseren om de onderhoudsgerechtigde - uw ex- vrouw - om toestemming te vragen voor het doen overmaken van de alimentatie aan uw zoon. Mocht u nadere vragen hebben, dan verneem ik gaarne van u.

Beoordeel dit antwoord:

Met het voorgaande advies ben ik het niet eens. Uit de wet volgt dat u de alimentatie rechtstreeks aan de jongmeerderjarige dient te betalen tot aan de 21 jarige leeftijd. Er kunnen andere afspraken worden gemaakt over de einddatum of betalingswijze, zoals betalen aan de moeder zolang het kind thuis woont, maar dit zijn dan uitzonderingen op de hoofdregel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag