Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


De Belatingdienst heeft, op mij als particulier, een behoorlijke vordering, Er ligt door anderen al beslag op mijn uitkering.
Mijn inboedel heb ik in bruikleen.
Mag de Belastingdienst beslagleggen op deze inboedel in "bruikleen". ?

De fiscus heeft het recht tot het leggen van een bodembeslag, hieronder vallen alle zaken die zich binnen uw woning (met bijbehorende opstallen en grond) bevinden. Na het leggen van een dergelijk beslag is het aan u en de eigenaar van de inboedel om met degelijke bewijsstukken (bijvoorbeeld een notariƫle of geregistreerde akte) aan te tonen dat de zaken niet uw eigendom zijn, bij gebreke waarvan de fiscus haar beslag kan handhaven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heb een paar jaar geleden de vraag gesteld of het aangaan van een bruikleenovereenkomst ergens geregistreerd moest worden. Het antwoord van diversen was toen dat dit vroeger bij de belastingdienst geregistreerd kon/moest worden, maar dat dit niet meer nodig was.
Een door beide partijen ondertekende overeenkomst met een lijst van in bruikleen gegeven goederen was voldoende. Registratie was niet meer nodig.


De belastingdienst zal deze overeenkomst helaas waarschijnlijk niet als bewijs accepteren omdat niet voldoende vaststaat dat de overeenkomst voor de beslaglegging is aangegaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag