Stel vraag

Particulier


Wij hebben lekkage aan de water installatie van een huur huis.
In eertste instantie lekte de kraan en hebben geprobeerd het leertje van de kraan te vervangen.
Deze was bij een vorige reparatie vast gelijmd en onmogelijk meer te verwijderen. Daarna geprobeerd de mengkraan in zijn geheel te demonteren waarna er lekkage ontstond aan de warmwaterleiding, deels veroorzaakt omdat de leiding de de krachten niet kon opnemen omdat bij eerste montage deze kraan niet aan de muur gefixeerd was, maar gewoon vrij los hing tegen de muur.
Er moeten nu aanzienlijke kosten gemaakt worden, mijn vraag s wie zal hiervoor de kosten moeten dragen verhuurder of huurder.

Afhankelijk van het huurcontract en de voorwaarden komen kleine reparaties voor rekening van de huurder. Wel kan er afwijkende afspraken hierover bestaan maar had u de lekkage direct moeten melden. Een lekkende kraan wordt in beginsel niet gezien als een kleine reparatie en de verhuurder zal deze dan moeten repareren. Wel kunt u aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgschade (waterleidingschade) en kan u deze schade eventueel melden bij uw aansprakelijkheidsverzekering. Voor verdere hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag