Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


nadat onze scheiding in maart 2014 was aangevraagd heeft de rechter bepaald dat mijn ex man het huis op 24 juni 2014 moest hebben verlaten en er niet meer mocht terugkeren ( agv huiselijk geweld had ik het huis met de kinderen verlaten en via een kort geding heb ik het huis toegewezen gekregen)
Mijn ex man is met onbekende bestemming vertrokken en heeft zich niet uitgeschreven van het adres. Ik heb dat later, in september gedaan.
Nu zegt de fiscus dat ik fiscaal partner was tot de uitschijving in september, dus niet langer dan n half jaar geen fiscaal partner had en dus geen recht had op heffingkortingen . Ik moet n flink bedrag gaan terugbetalen.
Ik wil dit aanvechten omdat ik denk dat
Ik wel degelijk recht op de herfingkortingen, nl vanaf het moment dat de rechter bepaalde dat ik alleen met de kinderen op het adres mocht gaan wonen24 juni ( dus langer dan n half naar)
Ik kan dit aantonen aan de hand van n vonnis van derechtbank.
Heb ik inderdaad goed gehandeld en heb ik gewoon recht gehad op de heffingskortingen?

U moet dit vonnis kenbaar maken aan de belasting en in verweer gaan. Desgewenst mag u direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Binnen 06 weken kunt u bezwaar maken tegen een beslissing van de Belastingdienst (BD). deze termijn is fataal. Let daar dan ook goed op.

Of u in deze procedure tegen de BD kans van slagen heeft is o.g.v. uw verhaal niet te beoordelen. Wanneer u op basis van uw verhaal toch inhoudelijk advies krijgt, ga dan met hem/haar niet in zee.

U mag de bezwaarprocedure zelf voeren. Dat is goedkoop, maar nieet verstandig. Het is een complexe materie. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat. Vaak is het eerstegesprek (max. half uur) gratis.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag