Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wegens het aanvragen van een deskundigenoordeel bij het UWV heeft mijn werkgever mij een loonschorsing opgelegd.
Vanwege medische redenen kan ik momenteel niet werken.

In deze loonschorsing vallen 2 weken vakantie welke ik heb opgenomen.
Heb ik juridisch gezien recht op mijn loon over deze 2 weken vakantie? (ondanks dat deze 2 weken in de termijn van de loonschorsing vallen)

Wanneer een werkgever een schorsing oplegt, zal hij zich vaak op het standpunt stellen dat de werknemer dat aan zichzelf te danken heeft. Het loon van de werknemer wordt daarom niet zelden ingehouden. Helaas voor de werkgever, is dat niet terecht. Wat de werknemer ook heeft gedaan dat de schorsing tot gevolg heeft: de tijd dat de werknemer thuis zit door een schorsing moet gewoon worden doorbetaald.

Inhouding salaris wegens ziekte gebeurt ook vaak en is soms toegestaan. Er mag 30% loon voor het eerste jaar ziekte worden ingehouden, maar het uit te betalen loon moet minimaal het minimumloon zijn. Het tweede jaar mag ook 30% loon worden ingehouden. De eis voor het resterende bedrag geldt dan niet. Van bovenstaande regels wordt vaak in de cao afgeweken met de regel dat er recht is op 100% van het loon in het eerste jaar.

Het gehele loon kan onder meer worden ingehouden indien de werknemer opzettelijk de ziekte heeft veroorzaak, hij genezing belemmert of hij geen passende arbeid aanvaardt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw reactie.
Ik heb om medische redenen een deskundigenoordeel aangevraagd. Volgens de bedrijfsarts zou ik 2 uur per dag kunnen werken.
Ik ben van mening dat ik om medische redenen dit niet kan en dat het aangeboden werk niet passend is.
De werkgever zal het standpunt hanteren dat het aangeboden werk passend is.

Maak ik kans om mijn loon over de periode van de loonschorsing terug te eisen?
Momenteel ben ik nog in afwachting van de uitkomst van het deskundigenoordeel.


Zolang er geen uitslag van de bedrijfsarts is, kan men ook geen conclusie's trekken. Dus kan u het loon terugvorderen. Desgewenst mag u mij middels privébericht direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag