Stel vraag

Particulier


Mijn partner is in 2012 zonder goed gevolg uit de schuldsanering gezet. Alle schulden waren afbetaald werd ons verteld. Toch werd hij aangemeld bij het CJIB als wanbetaler van zijn verzekering. Na veel telefonisch contact bleek er nog € 3175,71 open te staan bij zijn verzekering. Ons werd verteld dat er contact met ons opgenomen werd door het incassobureau omdat wij geen dossiernummer etc hadden. Inmiddels is het 2016 en nog steeds is er geen contact opgenomen met hem. In december 2015 was er een factuur van zijn verzekering naar het zelfde incassobureau gestuurd, toen ik deze online ging betalen zag ik een bedrag openstaan van € 10.000,- . Ik weet dat een schuld na 5 jaar indien er geen contact is geweest niet meer op eisbaar is en werdt ons oo geadviseerd dat goed te onthouden. Mijn vraag, aangezien mijn partner een reumavorm heeft en dus toch echt een uitgebreide verzekering nodig heeft maar zo niet kan krijgen, hoe kan een bedrag zo enorm stijgen? Ik wil dit graag opgelost hebben maar heb het idee dat dit veel te hoog is. Aangezien het alleen rente zou kunnen zijn. Kunnen jullie advies geven?

Dat deze vordering alleen uit rente bestaat is wellicht niet aan de orde. het kúnnen proceskosten, maar dan zijn deze wel aan de erg hoge kant. Daar ik geen overzicht heb op deze vordering, mag in in een privé bericht direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Inzicht in de hoogte van het bedrag is inderdaad noodzakelijk. Ook het verloop van de opbouw en gevoerde correspondentie is van belang om het vraagstuk van de verjaring te kunnen beantwoorden. U mag mij vrijblijvend rechtstreeks benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zoals ik al melde in het bericht, ik heb niets van een dossier of inzicht van de opbouw van deze schuld. Er is niet eens een dossiernummer bij ons bekend. Ook correspondentie is er nooit geweest.


Als er helemaal niets bekend is, dan is de vordering erg vervelend. Echt raadzaam is dan ook om de dossiergegevens op te vragen bij de verzekering. Desgewenst kan ik u een helpende hand toesteken, in dezen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag