Stel vraag

Particulier


Mijn echtgenoot en ik hebben een schuld bij de belastingdienst en overige schulden. De belastingdienst heeft beslag gelegd op mijn salaris en de overige schuldeisers ook...die wachten nu tot de belastingschuld is afgelost.

In de tussentijd hebben de overige schuldeisers ook beslag gelegd op het salaris van mijn echtgenoot en daar krijgen ze wel al uitbetalingen van. Wij houden nu per maand zeer weinig over.

Mag dezelfde schuldeiser dubbel beslag leggen op mijn salaris en die van mijn partner?

Welke stappen moet ik ondernemen?

Er mag beslag gelegd worden op uw beiden inkomsten. Zolang u gezamenlijk maar een inkomen over houdt dat gelijk is aan de beslagvrije voet.

Beoordeel dit antwoord:

Ter aanvulling aan de heer Raadstaat,

Het ligt eraan waar de schulden vandaan komen. Bent u getrouwd, samenwonend.....etceterra. Zijn de schulden gezamenlijk gemaakt, of zijn deze schulden gemaakt voordat u met uw partner bent samengegaan. Dit zijn zaken die wel van belang zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

We zijn getrouwd onder gemeenschap van goederen. En de schuld waar bij ons beiden beslag voor is gelegd, hebben wij samen gemaakt. Het betreft een oude hypotheekschuld.


Dan heeft u recht op de beslagvrije voet, zoals de heer Radstaat mededeelde. Wat u wel zou kunnen ondernemen, is om een verzoek tot matiging van het beslag aan te vragen, daar uw wellicht in een noodsituatie terecht gaat komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijke dank voor de terugkoppeling! Dat ga ik zeker doen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag