Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vier jaar lang ernstige overlast ondervonden van een buurman, W. In mei jl moest hij voor de rechter verschijnen omdat de woningstichting een verzoek tot uithuiszetting had aangevraagd. Ik ben daarbij aanwezig geweest. Tijdens de rechtszaak bleek al dat hij brieven van mij, gericht aan de woningstichting in handen moest hebben, omdat hij verklaarde dat ik hem 'zwart had gemaakt in de hele buurt" en brieven had geschreven naar de woningstichting en de politie.
Inderdaad heb ik diverse brieven geschreven, maar uiteraard niet gericht aan W.
Op 28 juli jl zou hij inderdaad worden uitgezet, maar de man bleek de nacht ervoor zelfmoord te hebben gepleegd. In 2013 heb ik een lange, uitgebreide klachtenbrief van mij en W's naaste buren, aan de woningstichting gestuurd. Deze brief was ook ondertekend door die buren. Deze brief blijkt in handen te zijn gekomen van buurman W. Na zijn dood ontving een van deze buren er een kopie van, met eraan gehecht een briefje van W. waarin hij hun verwijten maakte dat zij medeschuldig zijn aan zijn dood en die van zijn hond (die heeft hij ook vermoord). Mijn vraag is nu, kan het zijn dat W het dossier van de woningstichting heeft gekregen, ofwel had hij als beklaagde recht op dat dossier? Is dit de normale gang van zaken in het Rechtssysteem? Of is de woningstichting over de schreef gegaan? Ik hoop op uw antwoord.

Het kán zijn dat u daar gelijk in heeft. Maar dat is wel koffiedik kijken op dit moment. Echter, is het wel zo dat de heer W recht heeft op inzage van het dossier. De kwestie zelfmoord, is een keuze die de heer W zelf heeft ondernomen, wat uiteraard wel een trieste en vervelende keuze is geweest. Ook erg jammer, dat men deze heer W geen helpende hand heeft toegestoken destijds, want zo te bezien is het een wanhoopsactie geweest. Maar dit terzijde.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Is recht op inzage hetzelfde als het in bezit hebben van het dossier? Want hij had dus een kopie van mijn brief/brieven.
Wat de helpende hand betreft, die is herhaaldelijk naar hem uitgestoken, maar die heeft hij categorisch weggeslagen. Hij was een zorgmijder die niemand toeliet in zijn leven en inderdaad, helaas is hij dus slachtoffer van deze maatschappij en de wetgeving die nu dus ter discussie staat.


Bij de inzage, kan men kopieen vragen van de stukken. Mocht u nadere info wensen, dan verneem ik wederom gaarne van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag