Stel vraag

Particulier


Mijn verzekeraar stelde een 50-50 regeling voor op de onderstaande situatie. Ben ik verantwoordelijk voor de ontstane schade?

De schade aan de tegen partij (personen auto) is ontstaan doordat een lijnbus plotseling van rijbaan is gaan wisselen op de snelweg. Mijn vrouw heeft uitgeweken voor de lijnbus en de tegenpartij heeft weer uitgeweken voor mijn vrouw (personen auto). Hierdoor heeft de tegenpartij de vangrail geraakt. Wij zelf hebben geen materiƫle schade en de lijnbus ook niet. Niemand heeft elkaar geraakt alleen de tegenpartij heeft de vangrail geraakt.

Na het ongeluk is mijn vrouw zeer angstig geworden tijdens het rijden en mee rijden op de snelweg.

uit uw vraagstelling valt niet zonder meer af te leiden dat uw vrouw onrechtmatig heeft gehandeld jegens degene die de vangrail heeft geraakt. Voordat ik u kan adviseren om met de voorgestelde regeling al dan niet akkoord te gaan zou daar wel wat meer informatie over moeten komen. Uw vrouw moest uitwijken, maar dat is op zichzelf geen bijzondere manoeuvre die tot aansprakelijkheid leidt.

De vraag is dus eigenlijk wat de tegenpartij uw vrouw verwijt en in hoeverre dat verwijt juist is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er wordt nergens gesproken over een verwijt. Het enige is dat wij de situatie hebben toegelicht middels het schade formulier en e-mail en mondeling. Daar is verder geen reactie op gekomen. Totdat ik een aantal dagen geleden een mededeling kreeg dat de schade afgewikkeld wordt op 50-50 basis.
De schade is van 22 oktober 2015.


U kunt daar bezwaar tegen maken, want dit besluit heeft financiƫle gevolgen voor u. Of dat terecht is kan ik zonder inzage in de stukken (het schadeformulier) niet beoordelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag