Stel vraag

Particulier


Ik heb een brief gekregen dat ik mijn zorgtoeslag terug moet betalen over 2015. Ik heb hier alleen nooit een bedrag van ontvangen en dit zelf ook nooit aangevraagd. Het blijkt op de rekening van mijn moeder gestort te zijn die hier nooit iets over heeft vermeld aan mij. Op internet zie ik dat de belastingsienst geen toeslagen meer mogen overmaken aan een rekening die niet op de naam van de persoon zelf staat. Wat zijn hier in mijn rechten?

Als u geen zorgtoeslag hebt aangevraagd en ontvangen, dan kunt u deze ook niet terugbetalen. Uw moeder zal dan moeten terugbetalen indien zij niet aan de voorwaarden voldoet. Wel kunt u dan zelf de zorgtoeslag aanvragen. Voor verdere hulp mag u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

De zaak ligt misschien iets minder simpel dan Biharie stelt. Heeft uw moeder uw DigiD gebruikt? Heeft u ooit bericht van de Belastingdienst, afd. Toeslagen (BDT) ontvangen? Had u kunnen weten, dat uw moeder uw gegevens gebruikte? had u recht op zorgtoeslag? Heeft u ooit het bankrekeningnummer van uw moeder opgegeven bij de BDT?

Kortom, er zijn nog een aantal vragen te beantwoorden voordat een verantwoorde reactie gegeven kan worden. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een advocaat aangesloten bij de Specialisatievereniging Sociaal Zekerhedisrecht advocaten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag